søndag den 16. februar 2014

Kontrast mellem det danske & det vietnamesiske!

En af de ting som jeg de sidste dage er blevet forbavset over - er kontrasten mellem det som jeg er vandt til - og den virkelighed som jeg befinder mig i nu. De forskellige ting som gøres anderledes - forskellige menneskesyn - dødsstraf - osv. Det er ikke bare en lille forskel der er mellem Danmark og Vietnam... det er 2 helt helt hvidt forskellige verdner. og det er ikke lige noget man kan sluge på 5 dage. 
Det første jeg kan nævne er deres rang hiraki - den der respekt for dem som er ældre end dig, også selvom det kun er 1/2 år. Mange af de asiatiske principper, er noget jeg mener vi sagtens kunne lære en heeeel del af hjemme i DK. Respekten for andre mennesker, dog så meget af respekten også præget af frygt. 
Jeg var i går ude hos min venindes kærestes familie, hans far, mor og lillesøster, og aldrig har jeg oplevet at blive taget så pænt imod af mennesker, som slet ikke kender mig. Vietnameserne er virkelig obs på at pleace andre mennesker - og som udlæning - og specielt europæer - så er det overhovedet ikke noget som ligger til os. 
Hans mor begyndte straks at lave mad til os - og da jeg fortalte at jeg ikke brød mig om fisk (havde dog smagt det inden jeg sagde det) - så fandt hans mor straks noget andet frem til mig :-)
Vietnameserne er meget ligefrem - de siger hvad de tænker - uanset hvem det er til - alene i går - fik jeg  gange af vide at jeg havde et rigtig sødt ansigt - et babyface :D
Det er svært at vide hvordan man skal reagere på det - men jeg smiler bare og siger tak :-) 

Det jeg virkelig godt kan lide, at det sociale aspekt i at  være her i Vietnam / Saigon ... du er aldrig alene - så mødes man lige med nogle venner til kaffe om aftenen - hygger snakker, og så videre i teksten. Det er super hyggeligt, og virkelig givende i form af sociale kompetancer. 

på billedet herover ser i den café jeg sidder på - Highlands - i distrikt 1 (hoveddistriktet - det er her præsidentpaladset ligger, samt alt det dyre)

I næste uge tager jeg til Nha Thrang - det er oprindeligt en fiskerby - men nu er det en party-beach by - med masser af muligheder for at have det sjovt :-) Det ligger ca 10 timer i bus fra Saigon - så der venter en MEGET varm tur forude... puuuuhaaaaaaa

En anden sjov oplevelse som jeg havde i går - var turen ud til min venindes kærestes familie - det er en tur på 45 min på scooter - og man får virkelig set en masse ting :-) det var så hyggeligt - og så var det rigtig rart temperaturmæssigt :-) det køler jo lidt ned om aftenen, og når man så bliver "luftet" lidt - så hjælper det lidt på at holde varmen ud i løbet af dagen :D 

Efter vi havde været ude hos hans familie - så mødtes vi med kaffe sammen med hans lillesøster og hans fætter - og hans fætter gav mig et armbånd som er velsignet (han er budhistisk munk) - og jeg er super glad for det - selvom det er en meget almindelig og sød lille gestus - så blev jeg alligevel super overrasket - jeg er ikke vandt til at få gaver :-) og så fra en mand :D

det er lyserøde perler som er på - og det skulle bringe lykke og held :-)

I'm over and out :-)

4 kommentarer:

 1. Det ted der er lige noget for mig :-)
  Jeg er jo en lille smule glad i kaffe ;-)
  Det var da en virkelig flot gestus.
  Synes osse at armbåndet er flot :-)
  Held og lykke har vi alle brug for :-)
  Håber du/I snart får internet i huset.
  Glæder mig til at se billeder af huset og tingene udenfor :-)
  Knus

  SvarSlet
 2. Det lyder spændende :-)
  Køre du selv scooter eller sidder du bagpå?
  /Jeanet

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige pt sidder jeg kun bag på - jeg kan dog sagtens selv køre scooter, men skal lige lære at køre i denne trafik :-) - for den er ikke bare sindsyg - den er VOLDSOMT SINDSYG :-)

   Slet
  2. Hehe ja det det er vanvittigt, men kunne godt være du allerede var så modig :-)
   / Jeanet

   Slet