lørdag den 8. marts 2014

Weekend i Nha Trang


 Hej alle sammen :-) som overskriften så fint fortæller, så var jeg i sidste weekend, på weekend tur til en lille by der hedder Nha Trang - som også ligger i den sydlige del af Vietnam. 
Nha Trang er især kendt for sine hvide badestrande og lækkert vand - ikke mindst sit byliv.

Min veninde havde et ærinde hos sin familie som bor i byen, så vi valgte at tilbringe weekenden i dette lille paradis. 
Det var en bustur (i sovebus vel at mærke) på 10 timer. 
For dem af jer som ikke ved hvad en sovebus er, kan jeg fortælle at det er busser hvor hver passager har sin egen køje - hvor sæderne kan lægges næsten helt ned - så man kan sove mens man kører.


Det er faktisk som udgangspunkt, en rigtig rar måde at rejse til og fra en anden by på - hvis det dog ikke lige var fordi at de ved busselskaberne synes at de skal fyre Air conditionen op på fulde smadder hele vejen - i 10 timer.. og der når altså at blive TEMMELIG koldt inde i sådan en forholdsvis lille bus (plads til 35 passagerer) - dog var der tæpper :-)
billedet ovenover her - er taget på vej hjem - som var et andet busselskab, end det vi kørte med derop. I denne bus var der sågar fri WIFI - så tror næsten ikke at man kan klage - udover kulden, som kom ned og runde omkring 10-11 grader... (så er det ved at være koldt, når temperaturen uden for svinger mellem 30-34 grader).. der er bestemt ikke noget at sige til at man bliver syg.. :-)


På kortet herover, kan i se hvor Nha Trang ligger i forhold til Saigon (Ho Chi Minh City).
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg var rædselsslagen for denne bustur - netop fordi jeg ved, for det første hvordan trafikken er i Vietnam - for det andet fordi jeg ved hvordan buschaufførene de kører hernede. Jeg var sikker på at jeg skulle dø på vej til Nha Trang - Mange gange endda. Aldrig i mit liv har jeg prøvet noget, hvor mit hjerte faktisk nærmest permanent, sad oppe i halsen på mig. Chaufføren kom lidt bag efter i tid pga en masse politikontrol lidt uden for Saigon - og kunne derfor kun køre 40 - og den tid skulle jo indhentes, så vi kunne nå til Nha Trang som planlagt, kl 08:00 om morgenen. 
og det var med alt hvad det indebærer - kører fuldstændig råddent, zig zag ind imellem biler, busser, scootere, cykler osv - og så i rush hour, som er mellem 06:00-08:00 om morgenen, hvor ALLE skal på arbejde, og der er sygt mange mennesker på vejene.
Jeg har faktisk optaget lidt af busturen, som jeg nok skal få lagt op på min youtube kanal - dog vil jeg sige, det jeg har optaget, der kører han faktisk pænt.. 
Ikke nok med at de kører temmelig råddent, så er der jo også det, at hernede, der bruger man hornet, RIGTIG FLITTIGT!! , som i KONSTANT! 
man bruger det mere som et advarselstegn til "her kommer jeg, FLYT JER" agtigt, end som vi bruger det i DK som indikation på dårlig kørsel osv.

Så hele natten - med zig zag i høj fart, så man nærmest blev kastet rundt, samt hornet som blev brugt hele tiden... FANTASTISK!!! :D men hey, jeg lå da godt :D og kunne strække benene.. :D

vi nåede endelig til Nha Trang.. og så i live - selvom det var svært at tro.. :-)
Det første jeg lagde mærke til, var faktisk at temperaturen var anderledes - varmen var ikke nær så trykkende - selvfølgelig var det stadig varmt, men her i Saigon, der trykker varmen rigtig meget - og det var ikke så slemt når man kom 10 timer længere nordpå. 
for mig som nærmest er viking - var det lidt af en lettelse..

Det første jeg lagde mærke til, var at byen er FULD med russere .. hvilket i min optik er en dårlig ting.. russere er meget ubehøvlede over for vietnamesere - behandler dem som deres små slaver - slår dem, sparker dem - stjæler fra dem osv, og vietnameserne de er bare høflige som de plejer og må tage til takke med dem som endnu engang lægger pengene i virksomhederne, trist ....
for mig, som har lidt svært ved det der med at finde rundt osv i Saigon (jeg kan ikke engang finde hjem endnu - og har boet her i 1 måned) - så var det en lettelse at komme til Nha Trang - hvor alting er liiiiiige det mindre - og hvor jeg ikke havde nogle problemer med at finde rundt. 

vi boede på et lille intimt hotel - ret tæt på hvor min venindes familie har deres Tailor shop. 


Vi kom til at bo på et kæmpe værelse, beregnet til 4 personer - med som i kan se - 2 store senge.. super lækkert med masser af plads :-)
det skulle vi give 300.000 dong for pr nat - hvilket er under 80 kr .. :-) vi endte med at være der 3 nætter - så i alt 900.000 - hvilket er 232 kr :-) 
Jeps.. alting er bare SÅÅÅ meget billigere end i DK! :-)

det var en lækker tur - og dejligt at opleve noget andet end Saigon :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar